Last Minute Ardennen


Heerlijk genieten: Lastminute Ardennen

De Ardennen vormen een laag bosrijk laaggebergte niet ver van de Nederlandse grens. Het is gelegen in oostelijk Belgie, Noord-Luxemburg en een klein stukje Frankrijk. Het heeft een rijke historie met als bekendste het ardennenoffensief aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Een lastminute vakantie naar de Ardennen is zeer aantrekkelijk door het gevarieerde landschap, de vele verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Ze zijn makkelijk te bereiken, je wordt warm ontvangen en het is niet duur. Waardoor je gemakkelijk meerdere keren per jaar naar de Ardennen kan gaan en ontzettend veel plezier kan beleven.

We kunnen twee verschillende delen van de Ardennen onderscheiden, het hoge en het lage gedeelte. In het noordoosten vind je het hoogste gedeelte met daar ook de hoogste toppen die ver boven de zeshonderd meter kunnen reiken. Ideaal voor mooie vakantie foto’s. In het lage gedeelte zijn de heuvels nooit hoger dan een kleine vijfhonderd meter. Door dit gevarieerde landschap is het heerlijk wandelen en kom je allerlei kleine rivieren tegen die ontspringen in het Ardense heuvelland. De taal die hoofdzakelijk gesproken wordt is Frans en het lokale Waals.

Door de dichte bebossing is er voor de natuurliefhebber genoeg te zien in de Ardennen. Wanneer je kiest voor een last minute naar de Ardennen bestaat er de kans dat je verschillende wilde dieren tegenkomt, zoals wilde zwijnen, herten, roofvogels, lynxen en nog meer dieren. Recent zijn er ook weer bevers gesignaleerd.

Rust met een Last Minute Ardennen vakantie

Een vakantie naar de Ardennen (of een van de andere last minute reizen) is ideaal om tot rust te komen, dit komt onder andere doordat het een dunbevolkt gebied is. De Ardense huizen die er staan zijn vaak gebouwd met natuursteen, waardoor je soms zeer karakteristieke dorpjes tegenkomt.

Ga je naar de Ardennen, houd er dan wel rekening mee dat het er doorgaans kouder is dan buiten de Ardennen. Dit komt door de hoogte en daardoor kan het er in de winter ook stevig sneeuwen. Dit biedt dan wel weer de mogelijkheid tot diverse wintersporten zoals langlaufen.

In de Ardennen zijn veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Van rustig wandelen, tot mountainbiken, quad rijden en met de kano een rivier af. Kies je een last minute naar de Ardennen, dan kan je natuurlijk ook naar mooie bezienswaardigheden gaan. Een voorbeeld hiervan is Bastogne.

Bastogne is vooral bekend geworden door de slag om Bastenaken, tijdens het Ardennenoffensief. Op de Mardassonheuvel staat het Bastogne Historical Center waar een grote tentoonstelling over de oorlogsgeschiedenis is ondergebracht. Voor mensen die geinteresseerd zijn in de Tweede Wereldoorlog is dit een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben. In het museum vind je uniformen, uitrustingen, voertuigen en films te bewonderen. Niet ver van het museum staat het stervormige Memorial du Mardasson.

Het Acquarium museum in Luik is ook zeker de moeite waard om langs te gaan als je op vakantie bent. In de verschillende bassins zijn ruim 2500 vissen te bewonderen en kan je zelfs haaien en piranhas bewonderen. In totaal zijn er drie zalen met in totaal 46 acquariums. In de andere zaal zit het dierenmuseum met veel skeletten en opgezette dieren. Er is zelfs een skelet van een baardwalvis te zien van maar liefst 18 meter!

Na een hele dag beweging en bezienswaardigheden is het natuurlijk tijd voor ontspanning en daar is een vakantie naar de Ardennen perfect geschikt voor. De Ardennen hebben namelijk meer kuuroorden dan Spa. Er zijn veel welnesscentra waar je heerlijk kan bijkomen van een drukke dag. Lekker massages, goede diners en de werking van bronwater zorgen ervoor dat je met een voldaan en goed gevoel terugkeert naar Nederland vanuit je vakantie of je last minute ardennen.

Dorpjes in de Ardennen

Ook voor mooie, historische bezienswaardigheden kies je voor een last minute Ardennen. In het dorpje Bouillon vind je het middeleeuws kasteel van Bouillon gelegen op drie rotspunten boven een rivier. Je kunt hiet heerlijk wandelen aangezien het kasteel uit drie forten bestaat die verbonden zijn met elkaar door middel van bruggen.

Wanneer je tijdens je last minute Ardennen in de buurt komt van het plaatsje Durbuy, moet je zeker naar de bierbrouwerij van Durbuy gaan. Hier kan je de Marckloff proeven wat een echt ambachtelijk gebrouwen biertje is. Je kan gratis naar binnen en zo kom je alles te weten over het brouwproces en de geschiedenis van de brouwerij. Voor een kleine betaling kan je de verschillende bieren ook proeven en later op het terras genieten van verschillende Antwerpse specialiteiten.

Het Labyrint van Barvaux is een leuk uitstapje voor jong en oud. Vind je weg in het reuzenlabyrint van mais of bezoek voor het labyrint van de kleintjes. Ben je nog niet verdwaald in het labyrint, dan kan je jezelf een weg gaan banen door de grotten van Han. Dit staat bekend als een van de grootste grottencomplexen van Europa

Als je op vakantie bent in de Ardennen, een last minute hebt genomen, kan je ook het attractiepark ‘Plopsa Coo’ bezoeken. Dit is gelegen aan de bekende watervallen van Coo en hier is voor jong en oud van alles te doen. Voor de sensatiezoekers zijn er meerdere achtbanen en boomstam attracties. Er bevindt zich ook een wildpark en een kabelbaan in het park. Voor de kleintjes is er ook genoeg te doen. Er zijn verschillende attracties en activiteiten die allemaal een thema hebben zoals: Piet Piraat, Mega Mindy en Samson en Gert.

Ben je tijdens jouw last minute vakantie naar de Ardennen meer op zoek naar beweging, dan zijn er verschillende mogelijkheden vlakbij het Plopsa park. Voor een adventuretocht kan je jezelf aanmelden bij Targnon Adventure en bij CooKayak kan je kayaks huren.

Een last minute naar de Ardennen betekent ook dat je een goede en comfortabele accomodatie moet kiezen die bij je keus van de vakantie past. Er zijn verschillende campings voor wanneer je dicht bij de natuur of de buitenactiviteiten wilt zitten. Deze zijn doorgaans voorzien van vele mooie faciliteiten. Van recreatie teams tot mooie verwarmde zwembaden. Rustige pensions, mooie bungalows en vakantiehuizen midden in de rustige natuur voor als je de rust wilt opzoeken. Ga je op last minute vakantie naar de Ardennen om de cultuur van de Ardennen te proeven, dan zijn er veel verschillende soorten hotels in de omliggende steden.

Al met al is een last minute vakantie naar de Ardennen pefect als je de rust op wilt zoeken, de dagelijke stress wilt ontlopen of wanneer je lekker wilt sporten in de natuur!

Wil u naar een andere plek, bijvoorbeeld een last minute turkije boeken, lekker aan de heerlijke zee, kijk dan eens verder op onze website. U vindt hier informatie niet alleen over lastminute Ardennen maar veel meer.